Cuaca tak menentu je sekarang ni, saya nasihatkan anda agar jaga kesihatan tau. Minum air masak banyak-banyak 7 gelas sehari
meleleh berliur beb...........ilove chocolate...
tanya sume org,sumer cuker kan..kan..Kenapa perempuan suka sangat chocolate yek? Hmmm miss sendiri pun tak faham…ader yang kata chocolate nih lambag sexsualiti..ya ker?? Xkesah ler aper2 pun…tapi kalo orang bagi saya chocolate..wah, melting!! Ader x girl yang xsuker chocolate erkkk? Xpasti ^^,
sape xsuker sila angkat kaki..heheheh

ni favourite mizs...berkotak2 leh habis yo...heheheh
yummy..yummy...mr boger selalu bagi dowh...ambek ati..hehehe..jgn marah yek cik abang
Apa yang anda perlu ...
100g marjerin lembut
Cahaya lembut 100g gula perang
2 telur sederhana
Diri 100g tepung berserbuk penaik
1 sudu kecil serbuk penaik
2 sudu besar Serbuk Koko Bournville
ising:
mentega 50g
75g Bournville, dipecahkan
2 sudu besar susu separa skim
Ising gula 225g
1 sudu besar Serbuk Koko Bournville
3 ais mini bar, dibelah dua atau 2 bar ais, potong setiap ke 3
read more
bagaimaana anda membuat ia ...
1. Panaskan ketuhar kepada 180 ⁰ C, gas mark 4. Gris dan garis2x sandwic tin 18cm dengan kertas kulit penaik.
2. Tempat marjerin, gula dan telur ke dalam mangkuk dengan tepung disaring, baking powder dan koko. Tambah 2 sudu besarair panas dan pukul sebati bersama-sama dengan pengadun tangan elektrik selama 1-2 minit.
3. Membahagikan sama rata antara tin sandwic dan bakar dalam ketuhar selama 25-30 minit sehingga dan naik dengan sempurnadan kenyal apabila disentuh. Buang dari tin dan sejuk di atas rak dawai.
4. Cairkan mentega dan coklat dengan susu di dalam mangkukdi atas periuk air mereneh. Penyaring gula aising dan koko ke dalam mangkuk dan menggunakan sudu kayu, pukul campurancoklat bersama-sama dengan 1 sudu besar air panas.Campuran harus cukup tebal untuk menyebarkan sejuk ke atas kek. (Jika tidak, biarkan sejuk sedikit).
5. Sandwic span bersama-sama dengan satu perempatdaripada aising. Gunakan aising baki untuk menampung sisi danatas kek. Hiaskan dengan bar ais mini.
Petua adalah:
Celupkan pisau palet di dalam air panas untuk membuat aisinglebih mudah merebak.
1. Panaskan ketuhar kepada 180 ⁰ C, gas mark 4. Gris dan garis2x sandwic tin 18cm dengan kertas kulit penaik.
2. Tempat marjerin, gula dan telur ke dalam mangkuk dengan tepung disaring, baking powder dan koko. Tambah 2 sudu besarair panas dan pukul sebati bersama-sama dengan pengadun tangan elektrik selama 1-2 minit.
3. Membahagikan sama rata antara tin sandwic dan bakar dalam ketuhar selama 25-30 minit sehingga dan naik dengan sempurnadan kenyal apabila disentuh. Buang dari tin dan sejuk di atas rak dawai.
4. Cairkan mentega dan coklat dengan susu di dalam mangkukdi atas periuk air mereneh. Penyaring gula aising dan koko ke dalam mangkuk dan menggunakan sudu kayu, pukul campurancoklat bersama-sama dengan 1 sudu besar air panas.Campuran harus cukup tebal untuk menyebarkan sejuk ke atas kek. (Jika tidak, biarkan sejuk sedikit).
5. Sandwic span bersama-sama dengan satu perempatdaripada aising. Gunakan aising baki untuk menampung sisi danatas kek. Hiaskan dengan bar ais mini.
Petua adalah:
Celupkan pisau palet di dalam air panas untuk membuat aisinglebih mudah merebak.
No comments:
Post a Comment
sila komen siket kat mizs yer